Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kvalita dopravních a přepravních procesů (KTRD / PKPPK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / PKPPK - Kvalita dopravních a přepravních procesů, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do problematiky, význam kvality a terminologie.Vývoj názorů na kvalitu a vývoj systémů jejího řízení (ISO 9000, TQM, EFQM, procesní řízení).Zvláštnosti procesů dopravy a poskytovaných služeb.Cyklus kvality služeb.Kvalita v dopravě - příklad směrnic a norem.Požadavky na kvalitu.Ukazatele kvality - nákladní, osobní doprava. Kvantifikace ukazatelů.Faktory ovlivňující kvalitu poskytovaných přepravních služeb, vliv prvků dopravního systému nevýslednou úroveň kvality.Kritická místa. Předcházení odklonům od kvality.Hodnocení jednotlivých prvků kvality.Metody hodnocení kvality.Systémy řízení kvality dopravě - příklady.Měření v systémech řízení kvality.Měření spokojenosti a loajality. Analýza hodnoty pro zákazníka.Časová rezerva, shrnutí probrané látky.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu jsou studenti schopni samostatně uplatnit základní principy řízení kvality v dopravní organizaci a podílet se na vytváření systému řízení kvality.

Literatura

Mojžíš, V. a kol. Kvalita dopravních a přepravních procesů. Pardubice, 2003. ISBN 80-86530-09-4.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje, že se student zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje přednášející. Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem.

Garant

prof. Ing. Tatiana Molková, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Vlastislav Mojžíš, CSc.