Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Logistické a přepravní technologie (KTRD / PLPTP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / PLPTP - Logistické a přepravní technologie, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obecné pojetí logistiky.Logistický řetězec, řízení materiálového toku, řízení fyzické distribuce.Logistické technologie využívané v dopravě.Význam obalu, označování zboží, zjišťování hmotnosti, manipulační skupiny.Přepravní prostředky usnadňující materiálové a zbožové toky.Podrobné přepravní technologie železniční, silniční, vodní a letecké dopravy.Posouzení technických údajů dopravních prostředků s ohledem na přepravní kapacitu a optimalizaci přepravních řetězců.Úloha a význam logistických center v distribučních řetězcích.Druhy skladů a jejich význam.Řízení zásob.Modelování logistických přepravních řetězců.Efektivní řízení logistických řetězců.Automatická identifikace, elektronické přenosy informací.Využití matematických metod a operačního výzkumu pro přepravní a logistické technologie.Časová rezerva, shrnutí probrané látky.

Získané způsobilosti

Student je po absolvování předmětu schopen charakterizovat různé logistické a přepravní technologie, má přehled o možnostech jejich aplikace. Je schopen aplikovat vybrané matematické metody při řešení toků v logistických řetězcích.

Literatura

Cempírek, V. Technologie ložných a skladovacích operací. Pardubice, 2000. Mojžíš, V., Cempírek, V. Tuzar, A., Široký, J. Logistické technologie. Pardubice, 2003. ISBN 80-7194-469-6.Cempírek, V., Kampf. R. Logistika. Pardubice, 2005. ISBN 80-86530-23-X.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje,že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující. Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Vyučující

prof. Ing. Václav Cempírek, Ph.D.Ing. Bronislav GabryšIng. Pavlína HlavsováIng. Ondřej Štěpán