Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie ložných a skladových operací (KTRD / PLSOK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / PLSOK - Technologie ložných a skladových operací, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Význam manipulace v přepravních řetězcích, externí a interní doprava.Základní znalosti o manipulaci s materiálem.Využití manipulačních prostředků v logistických řetězcích.Balení a jeho funkce, obalové prostředky .Technické a manipulační prostředky - výkon a potřebný počet.Manipulační prostředky pracující cyklicky.Manipulační prostředky pracující kontinuálně.Manipulační prostředky pracující periodicky.Manipulační motorové vozíky.Pohony motorových vozíků a přenosy výkonu.Manipulační skupiny a jejich zajištění na dopravním prostředku.Používané metody při navrhování a hodnocení manipulačních systémů.Sklady, typy, technologie skladů, řízení zásob.Kvantitativní a kvalitativní ukazatele.Časová rezerva, shrnutí probrané látky.

Získané způsobilosti

Student je po absolvování předmětu schopen orientovat se v problematice manipulace s materiálem a skladování, umí vybrat vhodný typ manipulačního prostředku pro daný druh materiálu, vypočítat potřebný počet a dopravní výkonnost jednotlivých typů manipulačních prostředků.

Literatura

Cempírek, V., Kampf. R. Logistika. Pardubice, 2005. ISBN 80-86530-23-X.Buchholz, J. a kol. Handbuch der Logistik. Praha, 1998. ISBN 3-540-64517-9.Cempírek, V. Technologie ložných a skladovacích operací. Pardubice, 2000.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje,že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující. Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Garant

prof. Ing. Václav Cempírek, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Václav Cempírek, Ph.D.doc. Ing. Jaromír Široký, Ph.D.