Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mezistátní doprava (KTRD / PMEDP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / PMEDP - Mezistátní doprava, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod. Právní normy (národní, evropské) pro provozování mezistátní dopravy.Podmínky provozování jednotlivých druhů dopravy na území států ES i mimo ně.Mezinárodní vládní a nevládní organizace v dopravě a jejich úloha. Nejdůležitější organizace v železniční, silniční, vodní a letecké dopravě.Mezinárodní bilaterální a multilaterální smluvní dokumenty - obecná charakteristika, náležitosti, oblasti užití.Podmínky a náležitosti provozování mezinárodní silniční, železniční dopravy plynoucí z bilaterálních a multilaterálních smluvních dokumentů. Přepravy s karnetem TIR, ATA.Podmínky a náležitosti provozování mezinárodní vodní a letecké dopravy plynoucí z bilaterálních a multilaterálních smluvních dokumentů.Přepravní smlouvy v železniční a silniční mezistátní nákladní dopravě.Přepravní smlouvy ve vnitrozemské vodní mezistátní dopravě.Dopravní cesty v jednotlivých druzích přepravy - mezinárodní tranzitní koridory.Dopravní prostředky v mezistátní dopravě.Zvláštní druhy mezistátní dopravy - přeprava nebezpečných věcí, nadlimitních zásilek.Zvláštní druhy mezistátní dopravy - přepravy zkazitelného zboží, živých zvířat.Podmínky pro práci posádek dopravních prostředků v silniční, železniční, letecké a vodní mezistátní dopravě.Časová rezerva, shrnutí probrané látky.

Získané způsobilosti

Absolventi předmětu se budou orientovat v problematice podmínek pro provozování mezistátní silniční, železniční, příp. vodní a letecké dopravy, a to z pohledu dopravce (podmínky přepravy a provozu), přepravce (práva a povinnosti) i infrastruktury (parametry). Získají přehled o důležitých mezivládních i nevládních organizacích v oblasti dopravy.

Literatura

Kyncl, J. a kol. Mezinárodní doprava I. Pardubice, 2004. ISBN 80-86530-16-7.Kyncl, J. a kol. Mezinárodní doprava II. Praha, 1997. ISBN 80-7194-083-6.Novák, R. Mezinárodní kamionová doprava. Praha, 2000. ISBN 80-85963-53-1.Novák, R. Mezinárodní kamionová doprava plus. Praha, 2003. ISBN 80-85963-53-1.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje,že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující. Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Garant

doc. Ing. Jaroslav Matuška, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jaroslav Matuška, Ph.D.doc. Ing. Jaroslav Matuška, Ph.D.