Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Optimalizace technologických procesů - S (KTRD / POP2P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / POP2P - Optimalizace technologických procesů - S, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod, předmět optimalizace. Prohlídky, opravy a údržba pozemních komunikací (PK).Technologie zimní údržby PK.Tvorba plánu zimní údržby PK.Technologie letní údržby PK.Provozně-technické hodnocení vozidla.Provozně-přepravní hodnocení vozidla.Provozně-ekonomické hodnocení vozidla, optimalizace provozních nákladů.Telematika v silniční dopravě.Bezpečnost provozu na pozemních komunikacích. Dopravní nehody.Model dopravní obslužnosti regionu. Optimalizace dopravní obslužnosti.Organizace přepravy osob při akcích hromadného charakteru.Technologie přepravy nebezpečných věcí.Technologie přepravy nadlimitních zásilek.Časová rezerva, shrnutí probrané látky.

Získané způsobilosti

Student je po absolvování předmětu schopen vytvořit technologický postup v silniční a městské hromadné dopravě s využitím optimalizačních metod.

Literatura

Přibil, P., Svítek, M. Inteligentní dopravní systémy. BEN Praha, 2001. ISBN 80-7300-029-6.JANÁČEK, J. Optimalizace na dopravních sítích. Žilina, 2002. ISBN 80-8070-031-1.Pavlíček, F., Kleprlík, J. Technologie a řízení dopravy IV. Pardubice, 1998. Kleprlík, J., Kyncl, J., Soušek, R. Technologie a řízení silniční dopravy. Pardubice, 2003. Linda, B., Volek, J. Lineární programování. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2008. ISBN 978-80-7395-038-5.Volek, J. Operační výzkum I. Pardubice, 2002. ISBN 80-7194-410-6.Cenek, Klima, Janáček:. Optimalizace dopravních a spojových procesů. Žilina, Univerzita Žilina, 1994. ISBN 80-7100-197-X.Fiala, P., Jablonský, J., Maňas, M. Vícekriteriální rozhodování. Praha: VŠE, 1994. ISBN 8070797487.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje,že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující. Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Vyučující

doc. Ing. Jaroslav Kleprlík, Ph.D.Ing. Pavlína Brožová, Ph.D.