Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Přeprava nebezpečných věcí (KTRD / PPNVP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / PPNVP - Přeprava nebezpečných věcí, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do problematiky přepravy nebezpečných věcí.Legislativní úprava a podmínky přepravy nebezpečných věcí.Řazení nebezpečných věcí do tříd nebezpečnosti.Výstražné značky a tabule a způsoby označování nebezpečných věcí.Přepravní obaly pro přepravu a skladování nebezpečných věcí.Zkoušení přepravních obalů pro nebezpečné věci.Přeprava nebezpečných věcí železniční dopravou.Přeprava nebezpečných věcí silniční dopravou.Přeprava nebezpečných věcí leteckou dopravou.Přeprava nebezpečných věcí námořní dopravou.Přeprava nebezpečných věcí vnitrozemskou vodní dopravou.Přeprava nebezpečných věcí kombinovanou dopravou.Havárie a úniky nebezpečných látek. Informační systémy.Požární ochrana a první pomoc při zasažení nebezpečnými látkami.Časová rezerva, shrnutí probrané látky.

Získané způsobilosti

Student je schopen po absolvování předmětu posuzovat značení, charakter a požadavky na obaly, vyžadované náležitosti u jednotlivých přeprav různými druhy dopravy. Studen by měl být schopen ovládat informační systémy a softwarové produkty pro podporu přepravy nebezpečných věcí. Měl by být schopen úspěšně zvládnout nadstavbový kurs pro bezpečnostní poradce.

Literatura

Evropská dohoda o mezinárodní dopravě nebezpečného zboží po silnici - ADR. Řád pro mezinárodní železniční přepravu nebezpečného zboží - RID (přílohou CIM). Předpisy v letecké dopravě ICAO a IATA. Zvláštní podmínky pro vnitrostátní železniční přepravu nebezpečného zboží - PNZ.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje,že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující. Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Vyučující

doc. Ing. Radovan Soušek, Ph.D.doc. Ing. Radovan Soušek, Ph.D.