Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právo (KTRD / PPPVP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / PPPVP - Právo, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní pojmy o státu a právu.Právo - systém, právní normy, skutečnosti a vztahy, platnost a účinnost právních norem.Ústavní právo.Základní práva a svobody občanů.Správní právo - obecná část, zásady, principy.Správní řízení - správní řád.Přestupkové právo.Finanční právo - státní rozpočet, rozpočty obcí a krajů.Daňová soustava. Měna ČR. Finanční orgányIndividuální pracovní právo - vznik, změny a zánik pracovního poměru.Mzda, dovolená, odpovědnost za škodu. BOZP.Kolektivní pracovní právo - MOP, uzavírání kolektivních smluv, spory.Sociální a zdravotní zabezpečení.Úvod do předmětu, náplň a cíl předmětu.Obsah a formální náležitosti vypracování závěrečné zprávy projektu.Používání zkratek, odkazů na informační zdroje, normy pro seznam použitých informačních zdrojů, práce s literaturou a zdroji.Konzultace o tématech zadání jednotlivých projektů zaměřené na oblast silniční dopravy a přepravy.Zadání konkrétních projektů, zásady vypracování.Analýza tématu, rešerše zdrojů a literatury.Odborné konzultace a vypracovávání projektu, SW podpora Dopravní laboratoře.Odborné konzultace a vypracovávání projektu, SW podpora Dopravní laboratoře.Odborné konzultace a vypracovávání projektu, SW podpora Dopravní laboratoře.Odborné konzultace a vypracovávání projektu, SW podpora Dopravní laboratoře.Předběžná kontrola výsledků práce, formální i obsahové stránky závěrečné zprávy.Prezentace a obhajoba výsledků projektu, diskuse nad závěrečnou zprávou.Prezentace a obhajoba výsledků projektu, diskuse nad závěrečnou zprávou.Časová rezerva, shrnutí probrané látky.

Získané způsobilosti

Student je schpen se orientovat v jednotlivých základních právních normách.

Literatura

ŠOLCOVÁ, I., ŘÍHA, J. Základy práva. Pardubice, 2001. ISBN 80-7194-362-2.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje,že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující. Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Vyučující

JUDr. Jan ŘíhaJUDr. Jan Říha