Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Progresivní systémy v kombinované přepra (KTRD / PPSIK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / PPSIK - Progresivní systémy v kombinované přepra, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Rozvoj kontejnerových terminálů ve světě.Rozvoj kontejnerových terminálů v ČR.Inovace překládkových operací ve vybraných kontejnerových terminálech.Automatizace překládky v kontejnerových terminálech - část 1.Automatizace překládky v kontejnerových terminálech - část 2.Automatizace překládky v kontejnerových terminálech - část 3.Modernizace vnitrozemských kontejnerových terminálů.Nové systémy vlakových spojů v kontejnerové přepravě.Technologie překladiště a určení kapacity terminálu.Nové systémy v doprovázené a nedoprovázené IP.Modernizace kontejnerových lodí a jejich vývoj.Významné rejdařské společnosti provozující kontejnerovou dopravu.Evropské trimodální terminály.Exkurze do kontejnerového terminálu.Časová rezerva, shrnutí probrané látky.

Získané způsobilosti

Student je schopen po absolvování předmětu popsat jednotlivé systémy intermodální přepravy, charakterizovat nové trendy a inovační kroky při překládce přepravních jednotek. Dokáže se orientovat v intermodální přepravě ve světě, v Evropě i v ČR.

Literatura

Novák, J., Cempírek, V., Novák, I., Široký, J. Kombinovaná přeprava. Institut Jana Pernera, o.p.s., Pardubice, 2010. ISBN 978-80-86530-59-8.Široký, J. Progresivní systémy v kombinované přepravě. Institut Jana Pernera, o.p.s., Pardubice, 2010. ISBN 978-80-86530-60-4.Široký, J. Progresivní systémy v kombinované přepravě - Studijní opora. Univerzita Pardubice, 2013. ISBN 978-80-7395-582-3.WCN Publishing. Časopis WorldCargo News www. Mojžíš, V., Cempírek, V. Tuzar, A., Široký, J. Logistické technologie. Pardubice, 2003. ISBN 80-7194-469-6.Rožek, P. Námořní doprava. Institut Jana Pernera, o.p.s., Pardubice, 2007. ISBN 80-86530-39-6.ICHCA. Cargo Systems. London. http://www.container-mag.com/různí autoři. Časopis Logistika. Praha. http://www.porttechnology.org/http://www.worldportdevelopment.com/

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje,že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující. Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Garant

doc. Ing. Jaromír Široký, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jaromír Široký, Ph.D.