Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Progresivní systémy v osobní dopravě (KTRD / PPSOK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / PPSOK - Progresivní systémy v osobní dopravě, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do problematiky vysokorychlostní železniční dopravy, historický vývoj.Legislativní úprava vysokorychlostní železniční dopravy, způsoby provozu na vysokorychlostních tratích.Vysokorychlostní tratě a vysokorychlostní vlaky.Příklady praktického uplatnění vysokorychlostní dopravy.Charakteristika přestupních terminálů a jejich rozdělení, autobusové terminály, terminály a tarifní body MHD.Terminály železniční osobní dopravy, jejich třídění a uspořádání.Budovy terminálů železniční osobní dopravy, odstavná nádraží.Charakteristika nekonvenčních dopravních systémů, jejich vývoj a rozdělení.Příklady nekonvenčních dopravních systémů v praxi.Systémy dopravní obsluhy - charakteristika a příklady.Budoucnost pěší a cyklistické dopravy.Budoucnost individuální automobilové dopravy a statické dopravy, vodní osobní dopravy.Budoucnost letecké dopravy.Rychlodráhy a budoucnost, shrnutí studia.Časová rezerva, shrnutí probrané látky.

Získané způsobilosti

Student je po absolvování předmětu schopen charakterizovat jednotlivé skupiny progresivních systémů v osobní dopravě a vymezit zásady a podmínky jejich využití v praxi.

Literatura

Vonka, J., Drdla, P., Bína, L., Široký, J. Osobní doprava. Pardubice, 2004. ISBN 80-7194-630-3.Drdla, P. Progresivní systémy v osobní dopravě. Studijní opora. Univerzita Pardubice, 2011.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje,že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující. Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Vyučující

doc. Ing. Pavel Drdla, Ph.D.