Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právo II (KTRD / PPV2K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / PPV2K - Právo II, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Principy občanského práva hmotného.Věcná práva, promlčení, právní skutečnosti.Vybrané kapitoly závazkového práva, vznik, změna, zajištění a zánik závazků.Typové smlouvy v občanském zákoníku, dědictví, předpoklady vzniku odpovědnosti za škodu.Vztah občanského a obchodního zákoníku, podnikatelé podle obchodního zákoníku, obchodní rejstřík.Obchodní společnosti, družstvo,likvidace, konkurz.Vybrané typové smlouvy v obchodním zákoníku.Principy občanského práva procesního, systém soudnictví, účastníci, zahájení občanského soudního řízení.Rozhodnutí v občanském soudním řízení, opravné prostředky, výkon rozhodnutí.Základní zásady trestního práva hmotného, pojmosloví.Subjekt a objekt trestného činu, úmysl, nedbalost, okolnosti vylučující trestnost.Vybrané kapitoly trestního práva procesního, postup orgánů činných v trestním řízení, poškozený, obhajoba.Tresty, trestné činy podle zvláštní části trestního zákona.Časová rezerva, shrnutí probrané látky.

Získané způsobilosti

Student je schopen se orientovat v jednotlivých základních právních normách.

Literatura

Šolcová, I. - Říha, J. Právo II. Pardubice, 2000.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje,že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující. Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Vyučující

JUDr. Jan Říha