Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie a řízení železniční dopravy (KTRD / PRZDK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / PRZDK - Technologie a řízení železniční dopravy, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do problematiky železniční dopravy.Legislativní rámec provozování železniční dopravy.Základní pojmy v ŽD.Grafikon vlakové dopravy - pomůcky.Zásady tvorby nákresného jízdního řádu.Provozní intervaly.Staniční a traťové intervaly.Následná mezidobí.Přepravní systémy v nákladní železniční dopravě.Pomůcky vlakotvorby.Technologie seřaďovací stanice jako systém.Technologické procesy v seřaďovacích stanicích.Informační systémy v železniční dopravě.Operativní řízení železniční dopravy.Časová rezerva, shrnutí probrané látky.

Získané způsobilosti

Student je schopen po absolvování předmětu využívat legislativní znalosti při organizování železniční dopravy, vytvářet nabídku dopravní obsluhy území formou konstrukce jízdního řádu.

Literatura

Vonka, J., Molková, T., Široký, J. Technologie a řízení dopravy II. Pardubice, 2000. Flodr, F. Dopravní provoz železnic technologie železničních stanic. Bratislava, 1990. Mojžíš, V., Molková, T. Technologie a řízení dopravy I. Pardubice, 2001.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje,že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující. Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Garant

prof. Ing. Tatiana Molková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Edvard Březina, CSc.doc. Ing. Jaroslav Matuška, Ph.D.