Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Provozování silniční dopravy (KTRD / PSD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / PSD - Provozování silniční dopravy, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zahrnuje náplň předmětů Provozování silniční dopravy I.-III.Podmínky provozování silniční motorové dopravy.Bílá kniha evropské dopravní politiky. Dopravní politika ČR.Vnitrostátní úprava podnikání v silniční motorové dopravě a taxislužbě.Mezinárodní organizace a mezinárodní smlouvy v silniční dopravě.Zvláštní druhy přeprav v silniční dopravě.Silniční daň.Pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla.Druhy cen používaných v silniční dopravě s uvedením příkladů.Pracovní cesty - náhrady za pracovní cestu, její vyúčtování, náhrady za používání silničních motorových vozidel při pracovní cestě.Provozování autopůjčovny.Rozdělení užitkových vozidel dle použití při provozování silniční dopravy.Silniční doprava jako součást kombinované dopravy.Pracovní režim práce řidičů ve vnitrostátní dopravě.Dopravní nehoda a její znaky.Bezpečnost práce v silniční dopravě.

Získané způsobilosti

Zodpovězení jedné otázky z přehledu probrané látky před zkušební komisí, zodpovězení otázek členů komise k zadanému okruhu znalostí.

Literatura

nullMRÁZKOVÁ, A., SRBOVÁ, M. Systém zvyšování odborné způsobilosti provozovatelů silniční motorové dopravy, svazek první, I. Obchodně právní a pracovně právní vztahy. Pardubice, 2001. KYNCL, J. a kol. Systém zvyšování odborné způsobilosti provozovatelů silniční motorové dopravy, svazek první, II. Silniční doprava a mezinárodní smlouvy s ní související. Pardubice, 2001. ISBN 80-7194-343-6.

Požadavky

Zodpovězení otázky z přehledu probrané látky před zkušební komisí, zodpovězení otázek členů komise k zadanému okruhu znalostí.