Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie dopravních a telekomunikačních sy (KTRD / PTDT2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / PTDT2 - Teorie dopravních a telekomunikačních sy, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled často využívaných matematických modelů v dopravě a telekomunikacích. Lineární deterministické modely. Nelineární a dynamické deterministické modely. Probabilistické modely. Diskrétní matematické struktury. Kombinatorické struktury. Rozmístění do konečné množiny pozic a vazeb. Mohutnosti kombinatorických struktur. Kombinatorické rovnosti a rekurentní vztahy. Grafy. Modelování dopravních sítí ohodnocenými grafy. Řízení úloh o rozmístění, cestách a tocích, stanovení význačných podgrafů. Algoritmy. Rozvrhy. Typy rozvrhovacích problémů. Dopravní aplikace , rozvrhy prostorové, časové, oběhové. Rozhodovací problémy. Metody teorie her, jejich využití pro řešení konfliktních situací. Rozhodovací modely s rizikem a neurčitostí. Pravděpodobnost a matematická statistika. Nejdůležitější typy náhodných veličin z hlediska aplikací v dopravě a telekomunikacích. Náhodné vektory a náhodné posloupnosti. Limitní vlastnosti. Markovské procesy. Užití na systémech hromadné obsluhy. Vybrané problémy předmětu podle zaměření doktoranda a tématu disertační práce.

Získané způsobilosti

Student je schopen využít dané poznatky z předmětu při řešení jeho disertační práce.

Literatura

Cenek, Klima, Janáček:. Optimalizace dopravních a spojových procesů. Žilina, Univerzita Žilina, 1994. ISBN 80-7100-197-X.

Požadavky

Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.