Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie informačních a řídících systémů (KTRD / PTIS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / PTIS1 - Teorie informačních a řídících systémů, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teorie informace - vybrané části. Systémová analýza a informace.Přirozené a umělé systémy. Analytické modely. Strukturová analýza.Toky dat. Stavové diagramy. Nové struktury informačních systémů.Objektově orientované informační systémy. Objektově orientovaná analýza.Objektově orientovaný návrh. Manažerské informační a řídící systémy.Systémy na podporu rozhodování. Systémy na podporu výroby.Marketingové informační systémy.Systémy automatického řízení a jejich optimalizace.Přenos informace. Kapacita přenosové cesty. Kódování. Sítě. Internet.Vybrané problémy předmětu podle zaměření doktoranda a tématu disertační práce.

Získané způsobilosti

Student je schopen využít dané poznatky z předmětu při řešení jeho disertační práce.

Literatura

Havrda, J. Stochastické procesy a teorie informací. ČVUT Praha, 1986. MOOS, P. Informační technologie. Praha, 1993. ISBN 80-01-01048-1.ADÁMEK, J. Kódování. Praha, 1989.

Požadavky

Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Vyučující

prof. Ing. Tatiana Molková, Ph.D.doc. RNDr. Antonín Tuzar, CSc.