Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie a řízení dopravy - LD (KTRD / PTLDP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / PTLDP - Technologie a řízení dopravy - LD, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Postavení a úloha letecké dopravy ve světě, Evropě a v České republice. Perspektivy letecké dopravy.Historie a současnost Českých aerolinií. Úloha leteckých aliancí a nízkonákladových leteckých společností.Soudobá letecká technika, její provozní podmínky a technické možnosti.Struktura dopravního letadla, principy a technická řešení umožňující let dopravního letadla.Letecká dopravní cesta. Definice vzdušného prostoru a podmínky pro létání.Letiště, jeho technické a provozní parametry. Technické stavební vybavení letiště pro zajištění náročného leteckého provozu.Úloha letových provozních služeb. Problematika řízení toku letového provozu.Úkol a struktura služeb řízení letového provozu. Požadavky na technické vybavení pro službu řízení letového provozu.Letecká informační služba, služba pátrání a záchrany. Otázky bezpečnosti leteckého provozu.Realizace obchodních práv v letecké přepravě.Proces distribuce a prodeje letecké přepravy. Informatika v letecké dopravě.Letecký přepravní proces a požadované doklady.Letecká přeprava zboží, letadla pro nákladní přepravu.Realizace ekologických požadavků a požadavků zachování únosného životního prostředí v letecké dopravě.Časová rezerva, shrnutí probrané látky.

Získané způsobilosti

Student je schopen se po absolvování předmětu orientovat v základních problémech letecké dopravy.

Literatura

Žihla, Z. Technologie a řízení letecké dopravy. Pardubice, 2000. ŽIHLA, Z. Provoz a řízení letecké dopravy II. Praha, 2003. ISBN 80-7194-521-8.BÍNA, L., ŠOUREK, D., ŽIHLA, Z. Provozování a řízení letecké dopravy I. Pardubice, 2004. ISBN 80-8653-017-5.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje,že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující. Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Vyučující

Ing. David Šourek, Ph.D.Ing. David Šourek, Ph.D.