Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Systémová analýza a rozhodování (KTRD / PTRRK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / PTRRK - Systémová analýza a rozhodování, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Systémy, základní systémové vlastnosti, řízení a rozhodování v systémech.Analýza systémů, dekompoziční úlohy. (část 1)Analýza systémů, dekompoziční úlohy. (část 2)Měkké systémy, systémy lidských aktivit a jejich analýza.Dynamické systémy a jejich modelování.Úvod do teorie rozhodování. Rozhodování při jistotě, neurčitosti, riziku.Vícekriteriální diskrétní modely rozhodování. (část 1)Vícekriteriální diskrétní modely rozhodování. (část 2)Spojité modely rozhodování.Modely konfliktního rozhodování.Modely týmového expertního výběru. Teorie společenského výběru. Modely vyjednávání.Rozvrhování v systémech. (část 1)Rozvrhování v systémech. (část 2)Základy teorie informačních systémů. Kódování.Časová rezerva, shrnutí probrané látky.

Získané způsobilosti

Student je v rámci předmětu seznámen s metodami a technikami pro identifikaci systému a jeho následnou analýzu a dekompozici. Dokáže řešit různé typy rozhodovacích a optimalizačních problémů v systémech.

Literatura

Černý, J., Kluvánek, P. Základy matematickej teórie dopravy. Bratislava, 1989. ISBN 80-224-0099-8.Bulíček, J. - Ledvinová, M. Řešené příklady z teorie a řízení dopravy. Univerzita Pardubice, 2012, 235 s. Část B. Studijní opora pro procvičení příkladů. Pardubice, 2012. Bulíček, J. Systémová analýza. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2011, 95 s. Studijní opora. Pardubice, 2011. Černá, A., Černý, J. Linear Optimization of Urban Bus Routes and Frequencies. Czechoslovak Journal for Operation Research. 1992. FIALA, P.:. Modely a metody rozhodování. Praha: VŠE Praha, 2003. Votruba Z., Kalika M., Klečáková J. Systémová analýza. ČVUT Praha, 2004. Dudorkin J. Systémové inženýrství a rozhodování. ČVUT Praha, 1995. Fiala p. Teorie rozhodování. Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, 1999. Křupka J. Teorie systémů I. Univerzita Pardubice, 2007.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje,že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující. Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Vyučující

Ing. Josef Bulíček, Ph.D.