Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie a řízení dopravy - SD (KTRD / PTSDP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / PTSDP - Technologie a řízení dopravy - SD, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod, Pozemní komunikace (PK), členění, vlastnictví, označování, správa, silniční správní úřady.Užívání PK a jeho omezení. Vážení vozidel. Styk PK s dráhou.Technologické ukazatele silniční nákladní a osobní dopravy.Technologie ložných operací v silniční dopravě.Technické prostředky pro technologii ložných operací v silniční dopravě.Technologie silniční nákladní dopravy.Technologické členění vozidel silniční nákladní a osobní dopravy.Schvalování technické způsobilosti vozidel.Technické prohlídky, měření emisíRegistrace vozidel.Základní smlouvy z občanského zákoníku k silniční dopravě.Provozování silniční dopravy.Dopravní obslužnost území silniční dopravou.Časová rezerva, shrnutí probrané látky.

Získané způsobilosti

Student je po absolvování předmětu schopen charakterizovat zákonitosti technologie a řízení silniční dopravy a využít získané poznatky pro řešení praktických úloh z této oblasti.

Literatura

Kleprlík, J. Silniční doprava. Univerzita Pardubice, 2011. ISBN 978-80-7395-451-2.Kleprlík, J., Kyncl, J., Soušek, R. Technologie a řízení silniční dopravy. Pardubice, 2003. Různé. Internetové stránky dopravních úřadů na krajských úřadech a magistrátech měst. Novák, Radek. Mezinárodní kamionová doprava a zasílatelství. V Praze: C.H. Beck, 2013. ISBN 978-80-7400-514-5.Roubal, J. Přepravní smlouva v mezinárodní silniční dopravě nákladů, výklad a texty Úmluvy CMR a souvisejících předpisů. ČESMAD Bohemia Praha, 2007. Vyhláška. Vyhláška č. 11/1975 Sb., o Úmluvě o přepravní smlouvě v mezinárodní silniční nákladní dopravě (CMR) ve znění Sdělení ministerstva zahraničních věcí č. 108/2006 Sb.m.s. Praha, 2006.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje,že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující. Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Garant

doc. Ing. Jaroslav Kleprlík, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jaroslav Kleprlík, Ph.D.Ing. Pavlína Brožová, Ph.D.