Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie a řízení dopravy - VD (KTRD / PTVDP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / PTVDP - Technologie a řízení dopravy - VD, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní charakteristiky a vývoj vodní dopravy.Druhy plavidel.Základní části, parametry a vlastnosti lodí.Členění a charakteristiky vodních cest.Geografie plavební sítě.Přístavy.Provozování vodní dopravy, organizace a řízení přepravní činnosti.Posádky plavidel, technologický proces práce plavidla.Státní správa a legislativa ve vodní dopravě.Pravidla a bezpečnost plavby.Časová rezerva, shrnutí probrané látky.

Získané způsobilosti

Student má po absolvování předmětu průřezový přehled o vnitrozemské vodní dopravě a základní přehled o námořní vodní dopravě.

Literatura

Kubec, J. - Pelouch, K. Technologie a řízení dopravy V. Pardubice, 1997. Vodní cesty a plavba. Praha. KUBEC, J.; PODZIMEK, J. Vodní cesty světy světa. Praha, 1996. ISBN 80-7151-840-9.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje,že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující. Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Garant

Ing. Andrea Seidlová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Andrea Seidlová, Ph.D.doc. Ing. Radovan Soušek, Ph.D.Ing. Andrea Seidlová, Ph.D.doc. Ing. Radovan Soušek, Ph.D.