Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technology and Control in Railway Transp (KTRD / PXT1E)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / PXT1E - Technology and Control in Railway Transp, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Postavení železniční dopravy na přepravním trhu. Předmět discipliny TŘD II. Terminologie.Charakteristické rysy železniční dopravy. Železniční přepravní systémy.Technologie a řízení železničních stanic: mezilehlé stanice, úsekové stanice.Technická základna seřaďovacích stanic.Technologie a řízení železničních stanic - technologie posunu.Obsluha vozidel a vlaků v seřaďovací stanici.Obsluhovací soustavy seřaďovací stanice.Technologie a řízení ostatních železničních stanic. Síťová technologie železniční dopravy.Vlakotvorba.Progresivní trendy v síťové technologii železniční dopravy.Liniová technologie železniční dopravy a grafikon vlakové dopravy (GVD).Počítačová podpora při tvorbě GVD.Využití informačních a řídících systémů v technologii a řízení železniční dopravy.Propustnost železničních stanic a železničních tratí. Opatření na změnu propustnosti.Časová rezerva, shrnutí probrané látky.

Získané způsobilosti

Student je schopen po absolvování předmětu využívat legislativní znalosti při organizování železniční dopravy, vytvářet nabídku dopravní obsluhy území formou konstrukce jízdního řádu.

Literatura

Mojžíš, V., Molková, T. Technologie a řízení dopravy I. Pardubice, 2001. Vonka, J., Molková, T., Široký, J. Technologie a řízení dopravy II. Pardubice, 2000.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje,že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující. Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Garant

prof. Ing. Tatiana Molková, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Tatiana Molková, Ph.D.prof. Ing. Tatiana Molková, Ph.D.