Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie a řízení železniční dopravy (KTRD / PXT1P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / PXT1P - Technologie a řízení železniční dopravy, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do problematiky železniční dopravy, historie.Právní rámec a praxe provozu v železniční dopravě.Základní terminologie.Informační systémy pro cestující a pro dopravce.Principy traťového provozu v ŽD.Dynamika jízdy, jízdní doby.Časové prvky pro sestavu NJŘ.Ostatní podklady pro sestavu NJŘ, principy vkládání tras vlaků.Využití výpočetní techniky a SW pro sestavu NJŘ.Přeprava vozových zásilek a její charakteristiky.Přeprava ucelených vlaků.Vlakotvorné stanice a jejich úloha.Technologie obsluhy cílového vlaku v seřaďovací stanici.Časová rezerva, shrnutí probrané látky.

Získané způsobilosti

Student je schopen po absolvování předmětu využívat legislativní znalosti při organizování železniční dopravy, vytvářet nabídku dopravní obsluhy území formou konstrukce jízdního řádu.

Literatura

Mojžíš, V., Molková, T. Technologie a řízení dopravy I. Pardubice, 2001. Vonka, J., Molková, T., Široký, J. Technologie a řízení dopravy II. Pardubice, 2000.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje,že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující. Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.

Vyučující

Ing. Ivo Hruban, Ph.D.doc. Ing. Jaroslav Matuška, Ph.D.Ing. Ivo Hruban, Ph.D.doc. Ing. Jaroslav Matuška, Ph.D.