Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Techniques and Control in road and city (KTRD / PXT2E)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / PXT2E - Techniques and Control in road and city, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod, Vnitrostátní legislativní předpisy z oblasti silniční dopravy.Technické prostředky pro technologii ložných operací v silniční dopravě.Obecné a zvláštní užívání pozemních komunikací.Technologie silniční dopravy, technologické ukazatele.Technické prohlídky silničních vozidel.Registrace silničních vozidel.Silniční daň. Pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla.Provozování silniční dopravy pro vlastní a pro cizí potřeby.Dopravní obsluha území.Charakteristické znaky a faktory ovlivňující MHD, organizace a řízení podniku MHD, mimořádné situace v MHD.Plán dopravy, vedení a tvorba linek MHD, intervaly dopravy, jízdní řády a služební pomůcky, prostorová a časová provázanost v MHD, operativnost řízení MHD.Dopravní prostředky a subsystémy individuální a hromadné městské dopravy, technologické znaky vozidel hromadné osobní dopravy.Podpora a preference hromadné dopravy, přímé a nepřímé nástroje podpory a preference hromadné dopravy.Informační nástroje pro cestující a pro služební potřebu v MHD, kvalita v MHD.Časová rezerva, shrnutí probrané látky.

Získané způsobilosti

Student je po absolvování předmětu schopen charakterizovat zákonitosti technologie a řízení silniční dopravy a technologie a řízení městské hromadné dopravy a poté využít získané poznatky pro řešení praktických úloh z této oblasti.

Literatura

Pavlíček, F., Kleprlík, J. Technologie a řízení dopravy III. Pardubice, 1997. Pavlíček, F., Kleprlík, J. Technologie a řízení dopravy IV. Pardubice, 1998. Kyncl, J. Podnikání v silniční dopravě. Praha, 2001. ISBN 80-7169-743-5.DRDLA, P. Technologie a řízení dopravy - městská hromadná doprava. Pardubice, 2005. ISBN 80-7194-804-7.Kleprlík, J., Kyncl, J., Soušek, R. Technologie a řízení silniční dopravy. Pardubice, 2003.

Požadavky

Zápočtem se potvrzuje,že se student prezenční formy studia zúčastňoval v požadované míře povinné výuky a že splnil požadavky, jimiž bylo udělení zápočtu podmíněno. Podmínky udělení zápočtu určuje vyučující. Zkouška z předmětu (forma, obsah, trvání) je stanovena v souladu se Studijním a zkušebním řádem UPa.