Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dopravní inženýrství a územní plánování (KTRD / UPDI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTRD / UPDI - Dopravní inženýrství a územní plánování, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Územní plánování a dopravaŘešení dopravy v plánovací dokumentaci. Urbanistický význam dopravy.Dopravní inženýrství a bezpečnost dopravy. Dopravní průzkumy a prognóza dopravy.Pozemní komunikace v extravilánu a v intravilánu.Křižovatky pozemních komunikací. Kapacita pozemních komunikací a křižovatek.Dopravně-inženýrská opatření pro organizaci a regulaci dopravy. Zjišťování kapacity pozemních komunikací a návrhy na odstranění kongescí.Městské komunikace. Statická doprava ve městech. Přechody pro chodce.Zásady pro navrhování úprav průtahů pozemních komunikací obcemi. Zklidňování pozemních komunikací v obcích.Křižovatky řízené světelnou signalizací.Cyklistická doprava v městských aglomeracích.

Získané způsobilosti

Zodpovězení otázky z přehledu probrané látky před zkušební komisí, zodpovězení otázek členů komise k zadanému okruhu znalostí.

Literatura

Hollarek,T. Doprava v územním plánování. VŠDS Žilina, 1996. Jirava, P., Slabý, P. Dopravní inženýrství. ČVUT Praha, 1990. ISBN 80-01-00213-6.

Požadavky

Zodpovězení otázky z přehledu probrané látky před zkušební komisí, zodpovězení otázek členů komise k zadanému okruhu znalostí.