Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lab. instr. metod při anal. a hod. léčiv (KALCH / C322)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KALCH / C322 - Lab. instr. metod při anal. a hod. léčiv, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Spektrofotometrická analýza vícesložkových systémů.Automatická potenciometrická titrace po úpravě vzorku na měniči iontů.Polarografie/voltametrie - Kvalitativní a kvantitativní analýza kovových iontů.Molekulová fluorescenční analýza.Fotometrická mikrotitrace.Alkalimetrická titrace s potenciometrickou a konduktometrickou indikací.Nefelometrie.Coulometrická titrace s biamperometrickou indikací.Spektrofotometrické stanovení niklu po jeho extrakčním oddělení.Polarimetrie.Plamenová fotometrie a atomová absorpční spektrometrie.Přímá potenciometrie s fluoridovou iontově selektivní elektrodou.Plynová chromatografie.Stanovení chlóru v organické látce spalováním v kyslíku.Chromatografie v plošném uspořádání.Kapalinová chromatografie - stanovení ftalátů v lihovinách.

Získané způsobilosti

Absolvováním předmětu "Laboratoř z instrumentálních metod analytických" současně s absolvováním předmětu C023 - "Instrumentální metody analytické"student získá kompetence pracovat v analytické laboratoři se základním instrumentálním vybavením.

Literatura

http://www.upce.cz/fakulty/fcht/fcht-katedry/fcht-katedry-kalch/kalch-informace/kalch-literatura/kalch-literatura-analchem.htmlVytřas K. a kol. Laboratorní cvičení z analytické chemie, část II: Instrumentální analýza (skripta). Pardubice, 1996.

Požadavky

průběžná kontrola studia - písemný test, ústní kontrolapříprava, výsledky analýz, protokol - 70 % zkouškyzávěrečné zkoušení (písemné a ústní) - 30% zkoušky

Garant

Ing. Aleš Eisner, Ph.D.prof. Ing. Karel Ventura, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Petra Bajerová, Ph.D.Ing. Martin Bartoš, CSc.doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.Ing. Aleš Eisner, Ph.D.Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.Ing. Radovan Metelka, Ph.D.Ing. Soňa Řezková, Ph.D.Ing. Jan Soukup, Ph.D.Ing. Václav Staněk, Ph.D.Ing. Milan SýsIng. Veronika Škeříková, Ph.D.Ing. Blanka Švecová, Ph.D.RNDr. Jiří Urban, Ph.D.prof. Ing. Karel Ventura, CSc.prof. Ing. Karel Vytřas, DrSc.