Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratorní inf. systém pro zdrav. lab. (KALCH / C363)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KALCH / C363 - Laboratorní inf. systém pro zdrav. lab., Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základy informačních technologií, informační systémy a počítačové sítě.Aktuální trendy v technickém vybavení počítačů PC.Počítačové viry a antivirová ochrana.Základy práce s tabulkovým procesorem MS Excel 2003.Matematicko-statistická analýza dat v tabulkovém procesoru.Základy práce s počítačovou sítí Internet.Chemická a zdravotnická informatika, informační zdroje na Internetu.Laboratorní a nemocniční informační systémy.

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu je seznámen s praktickým využíváním informačních technologií v laboratořích, ovládá vyhledávání v síti Internet a vybraných chemických databázích.

Literatura

Jančář L., Lukáš I. Chemická informatika. I. díl: Internet a chemie, 2001, Masarykova Univerzita, Brno. Kasal P., Svačina Š. a kol. Internet a medicína, 2001, Grada Publishing, Praha. Urbánek T., Škárka J. MS Excel 97 pro vědce a inženýry, 1988, Computer Press, Brno.

Požadavky

Praktické ovládání řešené problematiky je oveřeno vypracováním tří úloh na PC (teorie 20%, MS Excel 40 % a internetové databáze 40%).

Garant

Ing. Václav Staněk, Ph.D.

Vyučující

Ing. Václav Staněk, Ph.D.