Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy potravinářských technologií (KALCH / C506)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KALCH / C506 - Základy potravinářských technologií, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Technologie sladovnictví a pivovarství.Fermentační výroba ethanolu, příprava lihovin fermentačním i směsným způsobem.Technologie vinařství.Technologie octárenství.Metody konzervace potravin, příprava nealkoholických nápojů.Technologie masa a masných výrobků.Technologie mléka a mléčných výrobků.Technologie cukrovarnictví, využití melasy v potravinářském průmyslu.Výroba čokoládových a nečokoládových cukrovinek.Exkurze do vybraného potravinářského podniku.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu je posluchač schopen se orientovat v problematice technologických postupů týkajících se výroby nejdůležitějších výrobků potravinářského průmyslu.

Literatura

J. Čepička a kolektiv. Obecná potravinářská technologie. Praha, 1995. ISBN 80-7080-239-1.P. Kadlec a kolektiv. Technologie potravin I a II. Praha, 2002. ISBN 80-7080-509-9.nullF. Görner, Ľ. Valík. Aplikovaná mikrobiológia požívatín, , Malé centrum Bratislava, 2004. P.J. Fellows. Food processing technology, 2nd edition, 3rd reprint, Wopodhead Publishing Limited, 2003. B.H. Lee. Fundamentals of food biotechnology, VCH Publishers, Inc., 1996. M. Drdák, J. Studnický, E. Mórová, J. Karovičová. Základy potravinárskych technologií, Malé centrum Bratislava, 1996.

Požadavky

Zkouška probíhá ústní formou. Základem zkoušky je rozprava nad vybranými tématickými okruhy s cílem zjistit přehled studenta o dané tématice a především její pochopení.

Garant

doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.