Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratoř oboru I (KALCH / C527)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KALCH / C527 - Laboratoř oboru I, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Popis vzorku. Stanovení fyzikálních konstant vzorku. Klasifikace rozpustnosti. Důkazy prvků ve vzorku. Klasifikační reakce funkčních skupin. Příprava derivátů pro potřeby identifikace. Stanovení bodu tání derivátů. Měření a interpretace UV spekter. Měření a interpretace IČ spekter. Analýza a identifikace látek pomocí separačních technik (HPLC, GC, TLC). Analýza vícefunkčních látek a esterů. Zpracování směsí organických látek - volba podmínek a izolace složek směsi preparativní chromatografií.

Získané způsobilosti

Předmět je logickým završením práce v laboratořích před vlastní diplomovou prací a studenti v tomto předmětu využijí dosud nabyté poznatky z organické preparativní chemie, separačních technik a spektrálních technik.

Literatura

Jandera P. Atomová a molekulová spektroskopie se zaměřením na stopovou analýzu kontaminantů - díl B: Molekulová spektroskopie v organické analýze. Univerzita Pardubice, 1999. VEČEŘA M., GASPARIČ J.:. Důkaz a identifikace organických látek, SNTL, 1973. [ISBN-04-613-73]. Večeřa M., Gasparič J., Churáček J., Borecký J. Chemické tabulky organických sloučenin, SNTL Praha, 1975. Jureček M. Organická analysa I, Nakladatelství ČSAV Praha, 1955.

Požadavky

Výsledky analýz, protokol

Garant

Ing. Petr Česla, Ph.D.doc. Ing. Jan Fischer, CSc.