Předmět Zákl. potravinářských technologií II (KALCH / C629)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KALCH / C629 - Zákl. potravinářských technologií II, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
Technologie tuků a olejůTechnologie škrobuCereální technologieVýroba pekařského droždíTechnologie trvanlivého pečivaVýroba pochutin (káva, kávoviny, čaj, koření)Obalové technologieTechnologie potravinářsky významných kyselin
Získané způsobilosti
Po absolvování předmětu je posluchač schopen se orientovat v problematice technologických postupů týkajících se široké oblasti potravinářského průmyslu.
Literatura
J. Čepička a kolektiv. Obecná potravinářská technologie. Praha, 1995. ISBN 80-7080-239-1.P. Kadlec a kolektiv. Technologie potravin I a II. Praha, 2002. ISBN 80-7080-509-9.Drdák M., Studnický J., Mórová E., Karovičová J. Základy potravinárskych technológií. 1996.
Požadavky
Zkouška probíhá ústní formou. Základem zkoušky je rozprava nad vybranými tématickými okruhy s cílem zjistit přehled studenta o dané tématice a především její pochopení.
Garant
doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Vyučující
doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.