Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Analýza biologických materiálů (KALCH / C657)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KALCH / C657 - Analýza biologických materiálů, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Příprava vzorku I (izolace látek, extrakční metody, derivatizační metody, kombinace postupů).Přístrojové zajištění detekčních reakcí (před a postkolonové reaktory), nepřímá detekce.Moderní analytické metody - pokroky (obzvláště elektromigrační).Druhy detektorů, spřažené techniky, chirální separace.Základní separační metodiky a schéma jejich použití.Analýza cukrů a lipidů.Analýza látek obsahujících amino skupinu, aminokyselin a katecholaminů.Analýza peptidů, proteinů I (chromatografické metody, elektromigrační metody, on-line spojení).Analýza nukleových kyselin.Analýza iontů a kationtů.Subcelulární frakcionace, multidimenzionální analýza.

Získané způsobilosti

Absolvent je schopen tvůrčím způsobem aplikovat moderní analytické postupy a přístroje k analýzám rozličných reálných biologických vzorků.

Literatura

http://analyt.wz.czDeyl, Z., Mikšík, I., Tagliaro, F., Tesařová E. Advanced Chromatographic and Electromigration Methods in BioSciences. Amsterdam, 1998. Deyl, Z., Uhrová M. Chromatografické a elektromigrační metody pro analýzu biologických vzorků. Univerzita Pardubice, 1996.

Požadavky

Ústní zkouška - 100 % zkoušky

Garant

prof. Ing. Lenka Hernychová, Ph.D.prof. Ing. Ivan Mikšík, DrSc.

Vyučující

prof. Ing. Lenka Hernychová, Ph.D.prof. Ing. Ivan Mikšík, DrSc.