Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Senzorická analýza potravin (KALCH / C880)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KALCH / C880 - Senzorická analýza potravin, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do senzorické analýzy potravin.Smyslové vnímání.Anatomie a funkce smyslových receptorů I.Anatomie a funkce smyslových receptorů II.Psychometrika.Faktory ovlivňující smyslové vnímání.Metody senzorické analýzy potravin I.Metody senzorické analýzy potravin II.Senzorická jakost a její stanovení (definice, obecné metody posouzení, vlivy).Organoleptické vlastnosti vybraných druhů potravin.Praktické využití statistických metod při zpracování výsledků.Praktické ukázky senzorického hodnocení potravin pro vybrané potravinářské výrobky podle příslušných norem.

Získané způsobilosti

Absolvent se dokáže orientovat v problematice senzorického hodnocení potravin, je schopen uplatnit své teoretické, ale i praktické znalosti v laboratořích odpovídajícího zaměření.

Literatura

Platné normy. ČSN, ISO, EN. Pokorný. Metody senzorické analýzy potravin a stanovení senzorické jakosti, 1994, ÚZPI Praha.

Požadavky

písemný test - 100 % zkoušky

Garant

doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.