Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Analýza anorganických mat. a surovin (KALCH / C952)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KALCH / C952 - Analýza anorganických mat. a surovin, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní aspekty odběru vzorků v chemické a instrumentální analýze, typy vzorků, způsoby odběru vzorků a jejich využití v moderní analýze.Rozklad vzorku klasickými způsoby, rozklad na mokré cestě, rozklad v kyselinách a v jejich směsích, rozklad na suché cestě (tavení).Moderní způsoby rozkladu a jejich role v chemické a instrumentální analýze, vysokotlaká mineralizace, mikrovlnný rozklad, tepelný rozklad - klasifikace, principy, instrumentace a typické aplikace.Úvod do metrologie, analytický postup, technika a metoda - optimalizace experimentálních podmínek a parametrů, verifikace metody, certifikované referenční materiály.Vybrané aspekty zpracování dat - sběr, interpretace a vyhodnocení dat, zpracování a prezentace výsledků.Některé nové trendy v anorganické analýze, moderní laboratoř - stopová analýza, speciační a rozlišovací analýza.

Získané způsobilosti

Absolventi předmětu získají základní přehled o možnostech a všech určujících trendech moderní analýzy anorganických látek a příbuzných materiálů.

Literatura

Kolektiv autorů. Anorganická analýza v životním prostředí. Praha, 1997. Krakovská E., Kuss H.-M. Rozklady v analytickej chémii: Súčasný stav a trendy. Košice, 2001. Doležal J., Povondra P., Šulcek Z. Rozklady základních anorganických surovin. Praha, 1966.

Požadavky

ústní zkouška - 100 % zkoušky

Garant

prof. Ing. Ivan Švancara, Dr.

Vyučující

prof. Ing. Ivan Švancara, Dr.