Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratoř syntézy a charakterizace mat. (KANT / C070)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KANT / C070 - Laboratoř syntézy a charakterizace mat., Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Stanovení fyzikálně-chemických vlastností anorganických pigmentů a práškových materiálů.Měření barevnosti pigmentů a barevných ochranných vrstev.Stanovení reologických vlastností některých nenewtonovských kapalin.Měření velikosti částic.Diferenciální skenovací kalorimetrie.Termická analýza.Kalibrace kalorimetru s tepelným tokem SETARAM 80.Studium krystalizace pomocí izoperibolické reakční kalorimetrie.Fotometrické stanovení vodorozpustného, asimilovaného a celkového fosforu v hnojivech.Atomová absorpční spektroskopie.Bipotenciometrická indikace bodu ekvivalence odměrných stanovení.Iontová chromatografie

Získané způsobilosti

Posluchač po absolvování předmětu je schopen se orientovat v problematice charakterizace práškových látek, tj. pigmentů a hnojiv. Je kompetentní rozhodovat o výběru vhodné metody pro získání informací ohledně stanovení vlastností, které jsou charakteristické pro práškové materiály.

Literatura

SÁDOVSKÁ G. A KOL. Návody k úlohám Laboratoře oboru I. Univerzita Pardubice, 2001. SVOBODA L. A KOL. Návody pro laboratorní cvičení z anorganické technologie. VŠCHT Pardubice, 1990. Šulcová P., Beneš L. Experimentální metody v anorganické technologii. Univerzita Pardubice, 2002. Meloun M., Militký J. Statistické zpracování experimentálních dat. Academia Praha, 1994. ISBN ISBN 80-852.

Požadavky

Způsob ukončení předmětu je formou klasifikovaného zápočtu. Studenti jsou sledováni při práci v laboratořích. Hodnoceno je zpracování závěrečných protokolů. Na závěr semestru studenti píší test.

Garant

Ing. Jana Luxová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Petr Bělina, Ph.D.Ing. Žaneta Dohnalová, Ph.D.Ing. Pavla Honcová, Ph.D.Ing. Petr Košťál, Ph.D.Ing. Jana Luxová, Ph.D.