Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teoretické základy anorganických výrob (KANT / C071)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KANT / C071 - Teoretické základy anorganických výrob, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Termodynamika vícesložkových a vícefázových soustavFázové rovnováhy ve vícesložkových systémechKonstrukce a interpretace fázových diagramůVícesložkové vícefázové systémy s chemickou reakcíFyzikální děje limitující kinetiku technologických procesůDifuse, první a druhý Fickův zákonVznik a růst nové fázeAdsorpceKinetika homogenních simultánních reakcíKinetika heterogenních katalyzovaných a nekatalyzovaných reakcíZáklady výpočtů reaktorů

Získané způsobilosti

Student je vybaven teoretickými znalostmi z chemické termodynamiky a reakční kinetiky nezbytnými pro pochopení, výzkum a řízení chemických, zejména anorganických technologií. Nalezne uplatnění na pozicích chemických technologů, operátorů, výzkumných pracovníků, vedoucích týmů i v pedagogické činnosti.

Literatura

Šolc Z., Velich V. Aplikovaná reakční kinetika. VŠCHT Pardubice, 1989. Velich V., Šolc Z. Chemickoinženýrská termodynamika. VŠCHT Pardubice, 1986. Velich V., Svoboda L., Šolc Z. Příklady a úlohy z chemickoinženýrské termodynamiky. VŠCHT Pardubice, 1987. West A.R. Basic Solid State Chemistry. John Wiley, Chichestester, 1999. Wilkinson D.S. Mass Transport in Solids and Fluids. Cambridge University Press, Cambridge, 2000. Malinovský M., Roušar I. a kol. Teoretické základy pochodů anorganické technologie I. Chemickoinženýrská termodynamika. SNTL, Praha, 1987. Horák J., Pašek J. Návrh průmyslových chemických reaktorů z laboratorních dat. SNTL, Praha, 1980.

Požadavky

Získané znalosti jsou během semestru ověřovány dvěma písemnými testy. Závěrečná zkouška se skládá z písemné a ústní části.

Garant

Ing. Pavla Honcová, Ph.D.doc. Ing. Ladislav Svoboda, CSc.

Vyučující

Ing. Pavla Honcová, Ph.D.doc. Ing. Ladislav Svoboda, CSc.