Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Agrochemie (KANT / C156)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KANT / C156 - Agrochemie, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Biogenní prvky v rostlinách a v půděFyziologie rostlinZáklady půdoznalství, fyzikální, chemické a biologické vlastnosti půdSorpční vlastnosti půd a jejich význam pro výživu rostlin a hnojeníPrůmyslová a statková hnojivaKompostyProstředky na ochranu rostlin - rozdělení, princip účinku, použitíPrecizní zemědělstvíChemické a biologické látky ve výživě hospodářských zvířatMinerální krmné doplňky

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu je vybaven znalostmi požadovanými na různých pracovních pozicích v zemědělství, průmyslu, ve výzkumu a vývoji a v dalších oblastech souvisejících s výrobou a používáním agrochemikálií.

Literatura

Uhlíř Z., Socha J. Agrochemie. VŠCHT Pardubice, 1992. Procházka S., Macháčková I., Krekule J., Šebánek J. a kol. Fyziologie rostlin. Academia, 1998. nullMüller F. (Ed.). Agrochemicals. Wiley-VCH, Weinheim, 2000. Barker A. V., Pilbeam D. J. (Eds). Handbook of Plant Nutrition. Taylor & Francis, Boca Raton, 2007. Georgievskij V. I. a kol. Minerálna výživa zvierat. Príroda, Bratislava, 1982. Ohkawa H., Miyagawa H., Lee P. W. (Eds.). Pesticide Chemistry. Wiley-VCH Weinheim, 2007. Essington M. E. Soil and Water Chemistry. CRC Press, Boca Raton, 2004.

Požadavky

Předmět je zakončen zkouškou písemným testem a ústní zkouškou. Podmínkou přistoupení k ústní zkoušce je správné zodpovězení min. 50% otázek písemného testu.

Garant

doc. Ing. Ladislav Svoboda, CSc.

Vyučující

Ing. Žaneta Dohnalová, Ph.D.doc. Ing. Ladislav Svoboda, CSc.