Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Agrochemické rozbory (KANT / C158)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KANT / C158 - Agrochemické rozbory, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Rozdělení a vlastnosti průmyslových hnojiv, odběr a úprava vzorků.Hodnocení fyzikálních vlastností průmyslových hnojiv, stanovení obsahu vody.Stanovení makro- a mikroživin v hnojivechOdběry a úprava vzorků půd.Fyzikální zkoušky půd, stanovení půdní reakce a sorpční kapacityStanovení obsahu živin a jejich forem v půdáchStanovení obsahu půdní organické hmoty.Odběry a úprava vzorků rostlin, metody mineralizaceStanovení obsahu biogenních prvků v rostlinných materiálechStanovení reziduí pesticidů a těžkých kovů v půdě a rostlinách.

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu je vybaven znalostmi, které vytváří dobré předpoklady zastávat pracovní pozice v zemědělských a agrochemických laboratořích a v kontrolních a zkušebních laboratořích organizací provádějících analýzy hnojiv, půd a rostlinných materiálů.

Literatura

nullnullSoil and Plant Analysis Council, Inc. Handbook of Reference Methods for Plant Analysis. CRC Press, London, 1998. Faithfull N. T. Methods in Agricultural Chemical Analysis. CABI Publishing, Oxon, 2002. Soil and Plant Analysis Council, Inc. Soil Analysis. Handbook of Reference Methods. CRC Press, London, 1999. Javorský P. a kol. Chemické rozbory v zemědělských laboratořích, I. díl. MZV ČSR, České Budějovice, 1987.

Požadavky

Předmět je zakončen zkouškou písemným testem a ústní zkouškou. Podmínkou přistoupení k ústní zkoušce je správné zodpovězení min. 50% otázek písemného testu.

Garant

doc. Ing. Ladislav Svoboda, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Ladislav Svoboda, CSc.