Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Systémová farmakologie (KBBV / C306)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBBV / C306 - Systémová farmakologie, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Léčiva ovlivňující centrální a periferní nervový systém, farmakologie kardiovaskulárního systému, léčiva působící na trávicí, dýchací a vylučovací systém, chemoterapeutika.1. týden: Úvod do farmakologie CNS2. týden: Hypnosedativa, anxiolytika a centrální myorelaxancia3. týden: Antiepileptika, léčiva používaná při terapii neurodegenerativních poruch4. týden: Antidepresiva a stabilizátory nálady, antipsychotika5. týden: Farmakologie bolesti 16. týden: Farmakologie bolesti 27. týden: Přehled farmakologie VNS8. týden: Farmakologie kardiovaskulárního systému 19. týden: Farmakologie kardiovaskulárního systému 210. týden: Farmakologie dýchacího systému11. týden: Léčiva ovlivňující gastrointestinální systém12. týden: Farmakologie ledvin13. týden: Protinádorová léčiva, imunosupresiva14. týden: Léčiva ovlivňující hemopoetický systém

Získané způsobilosti

Absolventi předmětu se budou moci aktivně zapojit do činnosti týmů v oblasti vývoje a distribuce léčiv. Osvojené znalosti využijí nejen v oblasti vývoje a produkce léčiv, ale i při přípravě a organizaci projektů zdravotnického zaměření (např. příprava dokumentů klinického hodnocení léčiv).

Literatura

Slíva J., Votava M. Farmakologie. Triton, Praha 2011.

Požadavky

průběžný test

Garant

Mgr. Lenka Brůčková, Ph.D.Mgr. Michal Šiller, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Lenka Brůčková, Ph.D.Mgr. Michal Šiller, Ph.D.