Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratoře z mikrobiologie a epidemiolog (KBBV / C371)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBBV / C371 - Laboratoře z mikrobiologie a epidemiolog, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Testování citlivosti na antimikrobiální léčiva.Rod StaphylococcusRod Streptococcus, Enterococcus, NeisseriaRod Listeria, Erysipelothrix, Arcanobacterium, RhodococcusRod Bacillus, ClostridiumRod Pseudomonas, Alcaligenes, AcinetobacterRod Bordetella, LegionellaRod Gardnerella, Campylobacter, HelicobacterRod Escherichia, Citrobacter, Enterobacter, Klebsiella, ProteusRod Salmonella - určení sérotypuRod Haemophilus, Aeromonas, PasteurellaRod Mycobacterium, MycoplasmaRod Borrelia, Treponema, LeptospiraDermatofyty, kvasinky - růst na agarových mediích, postupy identifikace.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu je student schopen orientace v mikroskopickém vyšetření, posuzování růstu jednotlivých druhů mikroorganismů na různých médiích, hodnocení růstových a biochemických testů i sérologických metod prokazujících antigenní strukturu. Absolvování předmětu je základem pro studium klinické mikrobiologie.

Literatura

Přednášející. Aktualizované přednášky z předmětu Mikrobiologie a epidemiologie (C370). BEDNÁŘ M. a kol. Lékařská mikrobiologie, Marvil, 1996. null. null, null. ISBN null.Votava M. et al. Lékařská mikrobiologie speciální. Neptun, Brno, 2003. Greenwood D., Slack R.C.B., Peutherer J.F. et al. Lékařská mikrobiologie, Grada Publishing, Praha, 1999.

Požadavky

Výuka laboratorního cvičení je zakončena praktickou zkouškou během, které studenti prokáží své znalosti a laboratorní zručnost při určování neznámého mikroorganismu. V průběhu semestru jsou znalosti prověřovány písemnou formou.

Garant

Mgr. Sylva Janovská, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Sylva Janovská, Ph.D.RNDr. Markéta Vydržalová, Ph.D.