Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratoř z obecné mikrobiologie II (KBBV / C516)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBBV / C516 - Laboratoř z obecné mikrobiologie II, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Stanovení letální doby, teploty.Vliv pH. Vliv osmotického tlaku a UV světla na růst mikroorganismů.Vliv desinfekčních prostředků. Vliv antibiotik. Působení barviv na mikroorganismy.Stanovení počtu mikroorganismů na povrchu předmětů. Stanovení čistoty vody. Biochemické testy založené na přeměně sacharidů.Biochemické testy založené na přeměně dusíkatých látek.Ostatní biochemické testy.Biochemický klín, diagnostické mikrotesty, identifikační program TNW.Identifikační testy kvasinek (auxanogramy, zymogramy).Závěrečná práce: identifikace neznámého vzorku na základě vyšetření mikroskopického, makroskopického a na základě biochemických testů. Kontrolní test.

Získané způsobilosti

Student se po absolvování laboratoří orientuje v klasických kultivačních technikách a identifikaci mikroorganismů pomocí biochemických testů.

Literatura

Šilhánková L., Demnerová K. Návody pro laboratoře z mikrobiologie. SNTL Praha, 1985. Vytřasová J., Bílková Z. Z.: Návody pro laboratoře z mikrobiologie. Univerzita Pardubice, 1998.

Požadavky

Klasifikovaný zápočet je udělován na základě absolvování všech úloh, vypracování protokolů, písemného testu a samostatné práce - identifikace neznámého vzorků jednoho nebo i směsi mikroorganismů, se kterými se student setkal v průběhu laboratorních cvičení.

Garant

Ing. Marcela Pejchalová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Marcela Pejchalová, Ph.D.Ing. David Šilha