Předmět Laboratoř z potravinářské biochemie (KBBV / C537)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBBV / C537 - Laboratoř z potravinářské biochemie, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
Bezpečnost práce v biochemické laboratoři, příprava pufrů, měření pH.Test pipetování, přesnost a správnost - pipetování pomocí variabilních mikropipet, spektrofotometrické ověření přesnosti a správnosti pipetování.Příprava vzorků k analýze - homogenizace, precipitace biopolymerů, centrifugace, ultrafiltrace, dialýzaChromatografická separace aminokyselin na konexi - analýza potravinových doplňkůGelová permeační chromatografie nízko- a vysokomolekulárních látek - separace směsi vysokomolekulárních a nízkomolekulárních bílkovin na Sephadexu G-150Stanovení relativní molekulové hmotnosti bílkovin pomocí SDS-PAGE - elektroforetická separace směsi proteinů, Coomassie blue barvení, denzitometrické vyhodnoceníStanovení koncentrace proteinů - BCA, Biuretova metoda, Lowryho metoda, Bradfordova metoda, stanovení z UV spektra, stanovení čistoty proteinůEnzymy - degradace škrobu pomocí amylázyEnzymy - stanovení Michaelisovy konstanty vybraných enzymů (trypsin, chymotrypsin)Lipidy - stanovení cholesterolu v olejíchzávěrečná písemná zkouška
Získané způsobilosti
Posluchač je po absolvování předmětu schopen se orientovat biochemických laboratořích.
Literatura
Laboratorní návody.
Požadavky
písemný test
Garant
RNDr. Lucie Korecká, Ph.D.
Vyučující
RNDr. Lucie Korecká, Ph.D.Mgr. Šárka Štěpánková, Ph.D.