Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Forenzní genetika (KBBV / C542)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBBV / C542 - Forenzní genetika, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. týden: Úvod do forenzní genetiky, historie forenzní genetiky, forenzní genetika jako součást systému forenzních a kriminalistických věd2. týden: Forenzní biologie, antropologie a sérologie3. týden: Sběr biologických stop a problematika extrakce (izolace) DNA z forenzních vzorků4. týden: Charakterizace DNA - kvantifikace DNA, kvalita a druhová specifita DNA5. týden: Individualita a principy identifikace osob6. týden: Identifikační analýza - autozomální STR lokusy ? obecný princip a technologie7. týden: Identifikační analýza - autozomální STR lokusy ? práce s genetickým profilem8. týden: Forenzní analýza markerů na gonozómech a mitochondriální DNA9. týden: Určení pohlaví, predikce fenotypových znaků analýzou DNA a další neidentifikační forenzní DNA analýzy.10. týden: Populační genetika pro forenzní účely, forenzní statistika11. týden: Forenzní genetická laboratoř, kvalita ve forenzní laboratoři12. týden: Genogeografie, genogenealogie, paleogenetika a biomolekulární archeologie13. týden: ?Non-human? forenzní DNA analýza.14. týden: Forenzně genetická kazuistika

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu je student orientován v základech problematiky forenzní analýzy DNA jak v kriminalistických, tak civilních aplikacích. Rozumí principům laboratorních postupů při forenzní analýze a způsobům interpretace získaných výsledků.

Literatura

John M. Butler. Advanced Topics in Forensic DNA Typing: Methodology. 2011. ISBN 9780123745132.Halina Šimková. Breviář forenzní genetiky. Brno, 2012. ISBN 8026302478.John M. Butler. Fundamentals of Forensic DNA Typing. 2009. ISBN 001237499.Ron C. Michaelis, Robert G. Flanders Jr., Paula Wulff. A Litigator s Guide to DNA:From the Laboratory to the Courtroom. 2008. ISBN 10 01237403.N.Rudin, K. Inman. An Introduction to Forensic DNA Analysis, Second Edition. R. Li. Forensic Biology: Identification and DNA Analysis of Biological Evidence. 2008. ISBN 10 14200434.

Požadavky

Kombinovaná zkouška - písemný test + ústní část

Garant

Mgr. Halina Šimková

Vyučující

Mgr. Lucie Stříbrná, Ph.D.Mgr. Halina Šimková