Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratoř z hematologie (KBBV / C623K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBBV / C623K - Laboratoř z hematologie, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Hematologická vyšetření (osmotická rezistence erytrocytů, počítání erytrocytů, určení hematokritu a množství hemoglobinu, výpočet základních hodnot erytrocytů, počítání leukocytů, příprava krevního nátěru a jeho hodnocení, počítání trombocytů, základní testy hemokoagulace, sedimentace krve, určení krevních skupin, bazické barvení na retikulocyty, hodnocení nátěru kostní dřeně)Základní principy neurologického vyšetření a vyšetření smyslů včetně zorného pole a barvocitu

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu je posluchač připraven pro studium klinických předmětů - klinické biochemie a imunologie.

Literatura

Roušar Tomáš. Laboratorní cvičení z hematologie. Pardubice, 2012. Červinková Z. Návod k praktickým cvičením z lékařské fyziologie. 2000, Univerzita Karlova v Praze, Nakladatelství Karolinum.

Požadavky

Průběžná kontrola studia - průběžné ústní zkoušení + hodnocení protokolůZápočet:Maximální počet bodů z lcv.: 100 bodůPro získání zápočtu je třeba minimálně: 60 bodůPro získání zápočtu z předmětu musí student během semestru získat nejméně 60 bodů (včetně) ze 100, odevzdat všechny protokoly, mít 100% účast na lcv. Student body získává za:1.) 4 průběžné testy na začátku lcv.(vždy 5 otázek) - 4 testy x 10 bodů (otázky se budou týkat vždy aktuálního praktika)2.) závěrečný test (12 otázek) - 60 bodůPokud student celkem alespoň 60 bodů z testů nezíská, píše následně ve zkouškovém období opravný test, v němž musí získat alespoň 60 % bodů.

Garant

MUDr. Vladimíra Mužáková, Ph.D.doc. RNDr. Tomáš Roušar, Ph.D.