Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyziologie a patologická fyziologie (KBBV / C633K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBBV / C633K - Fyziologie a patologická fyziologie, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Principy fyziologických regulací, homeostáza, tělní tekutinyFyziologie a patofyziologie krve, imunitního systémuObecná neurofyziologie a myologieFyziologie a patofyziologie centrálního nervového systému a smyslůFyziologie a patofyziologie kardiovaskulárního systémuFyziologie a patofyziologie reprodukceFyziologie a patofyziologie žláz s vnitřní sekrecíFyziologie a patofyziologie respiračního systémuFyziologie a patofyziologie gastrointestinálního systémuFyziologie a patofyziologie uropoetického systémuFyziologie a patofyziologie metabolizmu

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu je posluchač připraven pro studium klinických předmětů - klinické biochemie a imunologie, měl by mít přehled o základních fyziologických a vybraných patologických dějích.

Literatura

Silbernagl S., Despopulos A. Atlas fyziologie člověka, 2004, Grada Publishing, 3. vydání. TROJAN, S. a kol. Lékařská fyziologie. Praha: Grada Publishing, 2004. Kittnar, Otomar . Lékařská fyziologie . 2011. ISBN 978-80-247-3068-4.TROJAN S. a kol. Lékařská fyziologie, 2003, Grada Publishing, 4. vydání. HULÍN I. Patofyziológia, 1996, Slovac Academic Press. Ganong W. F. Přehled lékařské fyziologie, 2005, Galén, 20. vydání. Ward, Jeremy P. T. Základy fyziologie. ISBN 978-80-7262-667-0.

Požadavky

Zkouška z předmětu se skládá ze dvou částí - ze zkouškového přístupového testu a ústní části. Studenti před ústní částí zkoušky vyplňují zkouškový test s 25 otázkami formou mnohočetného výběru odpovědí, kdy jedna až všechny čtyři odpovědi mohou být správné (forma výběru je ANO/NE/nevím: správná odpověď = +1b; špatná odpověď = -1b; nevím = 0b). Pro postup k ústní části musí student získat alespoň 50 bodů ze 100. Během ústní části zkoušky student odpovídá na dvě jím tažené otázky. Výsledná známka zohledňuje hodnocení za celý předmět.Pokud student získá ve zkouškovém testu alespoň 80 bodů, má možnost být celkově hodnocen známkou 2 bez nutnosti absolvování ústní části. Pokud student získá ve zkouškovém testu alespoň 50 bodů, ale je u ústní části neúspěšný, při následujícím termínu již test nepíše. Pokud student ani na třetí termín nezíská ve zkouškovém testu alespoň 50 bodů, postupuje i přesto v daný termín k ústní části zkoušky.

Garant

prof. MUDr. Zuzana Červinková, CSc.MUDr. Vladimíra Mužáková, Ph.D.doc. RNDr. Tomáš Roušar, Ph.D.

Vyučující

prof. MUDr. Zuzana Červinková, CSc.MUDr. Vladimíra Mužáková, Ph.D.doc. RNDr. Tomáš Roušar, Ph.D.