Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Imunoanalytické vyšetřovací metody (KBBV / C637K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBBV / C637K - Imunoanalytické vyšetřovací metody, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Provozní řád a pravidla bezpečnosti práce.Základy pipetování: Nácvik pipetování automatickou pipetou.Aglutinační metody: Rychlý aglutinační test pro stanovení protilátek Salmonella Typhimurium v séru, Průkaz revmatoidního faktoru v séru metodou latexové aglutinace, Bezkultivační průkaz streptokoků skupiny A v krčním výtěru.Precipitační metody: Mikroturbidimetrické stanovení imunoglobulinů v lidském séruImunodifúzní metody: Kvantifikace sérových proteinů jednoduchou radiální imunodifuzí podle Manciniové, Průkaz proteinů kravského mléka v mléce mateřském metodou dvojité radiální imunodifúze podle Ouchterlonyho, Příklady antigenní analýzyHemolytické metody: Průkaz a stanovení titru antistreptolyzinových protilátek v séruImunoelektroforetické metody: Imunoelektroforetický průkaz paraproteinů v lidském séru, Průkaz paraproteinů v lidském séru metodou imunofixaceImunoanalytické metody s indikátory: Průkaz a stanovení množství specifických protilátek IgG proti bílkovinám kravského mléka v séru; imunochromatografické metody: Test pro kvalitativní průkaz kotininu v lidské moči

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu je student schopen vybrat vhodnou metodu pro imunologické vyšetřování, popsat principy metod a vyhodnotit výsledky.

Literatura

Bílková Zuzana. PDF podklady v úložišti STAG. Slováková M., Bílková Z., Korecká L. Vybraná laboratorní cvičení z imunoanalytických metod. ISBN 978-80-7395-610-3.Kopecký O. a kol. Laboratorní vyšetření v klinické imunologii a alergologii. Garamon Hradec Králové 2004. Bartůňková J. a kol. Vyšetřovací metody v imunologii, Grada 2005.

Požadavky

Písemná zkouška složená z laboratorních příkladů a testu na získané znalosti - 50%Laboratorní protokoly 50%

Garant

Mgr. Marcela Slováková, Ph.D.

Vyučující

prof. RNDr. Zuzana Bílková, Ph.D.Mgr. Marcela Slováková, Ph.D.