Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Klinická mikrobiologie a virologie (KBBV / C644)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBBV / C644 - Klinická mikrobiologie a virologie, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Sepse a septický šok.Infekce kůže a měkkých tkání.Infekce kostí a kloubů.Infekce nervového systému.Infekce dýchacích cest.Infekce dýchacích cest - pneumonie.Infekce gastrointestinálního traktu.Infekce jater a žlučových cest.Infekce močových cest.Pohlavně přenosné infekce.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu má student znalosti o mikroorganismech vyvolávajících známá infekční onemocnění. Je schopen doporučit odběr vhodného materiálu k laboratornímu vyšetření a konzultovat výsledky s lékaři.

Literatura

Votava M. Lékařská mikrobiologie speciální. Neptun, Brno, 2003. Votava M. Lékařská mikrobiologie vyšetřovací metody. Brno, 2010. ISBN 978-80-86850-04-7.Votava, M. Lékařská mikrobiologie obecná. NEPTUN, Brno 2001, 231 s. Beran J. Očkování. Praha, 2006. ISBN 80-7262-361-3.

Požadavky

Závěrečná zkouška se skládá z přístupového testu a ústní části. Studenti před ústní části vyplní písemný test s 10 otázkami. Přístupový test musí studenti napsat na 60 %. Znamená to, že musí dosáhnout 12 bodů z 20. Poté jsou znalosti studentů ověřeny při ústní zkoušce.

Garant

RNDr. Markéta Vydržalová, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Markéta Vydržalová, Ph.D.