Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratoř oboru I (KBBV / C656)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBBV / C656 - Laboratoř oboru I, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Student je seznámen se základním vybavením laboratoře, provozním řádem, bezpečností práce na daném pracovišti.Student získá potřebné informace o principech a vlastním provedení analytických metod, testů běžně používaných v daném oboru a vybrané specializaci.Seznámí se s přístrojovým vybavením laboratoře, s pravidly zacházení s nimi v rámci pravidel správné laboratorní praxe.Student si prakticky vyzkouší veškeré přípravné práce nutné k vlastní realizaci pokusu, testu tj. příprava roztoků, mísení roztoků, úprava pH, filtrace, centrifugace, dialýza, skladování a konzervace vzorků, sterilizace skla, autoklávování, dekontaminace, vážení, pipetování apod.

Získané způsobilosti

Student získá základní znalosti o vybraných analytických a separačních metodách, o přípravě biologického materiálu k vlastní analýze, získá praktické dovednosti v laboratoři pro úspěšnou realizaci jeho diplomové práce.

Literatura

Doporučená literatura - podle vybrané specializace a zaměření laboratoře, kde student tento předmět vykonává a na základě doporučení školitele.

Požadavky

Teoretické a praktické zvládnutí základních analytických metod dané laboratoře. Ústní zkouška.

Garant

doc. Mgr. Roman Kanďár, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Roman Kanďár, Ph.D.MUDr. Vladimíra Mužáková, Ph.D.