Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Podniková ekonomika (KEMCH / C012)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEMCH / C012 - Podniková ekonomika, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základy tržní ekonomiky.Podnik a podnikání. Právní formy podniků.Majetková a kapitálová struktura. Rozvaha. Odpisy.Náklady a výnosy. Výkaz zisku a ztráty. Daňová soustava.Příjmy a výdaje Řízení peněžních toků.Investování do dlouhodobého majetku.Výrobní proces. Výrobní faktory a jejich využití ve výrobním procesu.Kalkulace jako nástroj řízení po linii výkonů. Kalkulace plných a variabilních nákladů.Nákladové a výnosové funkce. Bod zvratu.

Získané způsobilosti

Posluchač má po absolvování předmětu základní představu o hospodaření podniku. Je schopen orientace v dané problematice a propočtech potřebných pro běžné řízení podniku včetně jeho dalšího rozvoje a financování. Má kompetence pro využívání běžných nástrojů řízení po linii procesů a výkonů. Absolvování tohoto základního předmětu je předpokladem pro studium předmětu "Podnikový management".

Literatura

Tetřevová L.; Branská L.; Pecinová Z.; Vávra J. Podniková ekonomika a management I. 1.vyd. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2011. SYNEK, M. a kol. Manažerská ekonomika. Praha: Grada Publishing, 2011. Synek, M.; Kislingerová, E. a kol. Podniková ekonomika. Praha: C. H. Beck, 2010. null

Požadavky

Zkouška je ústní. Je prověřována míra osvojených znalostí, koncepcí a aplikačních dovedností. Během semestru jsou znalosti prověřovány dvěma písemnými pracemi, jejichž výsledky jsou započítávány do celkové klasifikace.

Garant

Ing. Zuzana Pecinová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Zuzana Pecinová, Ph.D.