Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Personální management (KEMCH / C127)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEMCH / C127 - Personální management, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. týden Řízení lidských zdrojů a jeho úloha v podniku. Analýza podmínek na trhu pracovních sil.2. týden Analýza práce a pracovních míst - proces a metody analýzy, popis pracovních míst. První část seminární práce - vytvoření popisu pracovního místa.3. týden Personální plánování - účel a hlavní úkoly, proces a metody plánování činností.4. týden Získávání pracovníků - jeho pojetí, vnitřní a vnější podmínky a zdroje, nástroje a metody.5. týden Výběr pracovníků - pojetí výběru, kritéria a fáze výběru a jeho metody. Druhá část seminární práce - vytvoření CV a motivačního dopisu a žádost o pracovní místa, vytvořená ve 2. týdnu.6. týden Přijímání a orientace pracovníků - formální náležitosti přijímání, oblasti orientace.7. týden Rozmisťování pracovníků - pojetí a význam, formy a metody, příprava a řízení organizačních změn, outplacement.8. týden Rozvoj pracovníků - pojetí vzdělávání v podniku, systémy vzdělávání a jeho metody.9. týden Plánování kariéry - definice, kritéria, kariérový pohyb, etapy vývoje kariéry.10. týden Hodnocení pracovníků - pojetí hodnocení, metody, hodnotící rozhovor - problémy a chyby v jeho průběhu.11. týden Systémy odměňování pracovníků - odměna a pracovní výkon, mzdové formy, mzdové tarifní soustavy, zaměstnanecké výhody.12. týden Motivační systémy - typy, koncepce, postup při projednávání. Třetí část seminární práce - příprava a účast na výběrovém řízení.13. týden Zaměstnanecké vztahy - rámec zaměstnaneckých vztahů, kolektivní vyjednávání, pracovní kázeň, konflikty, péče o pracovníky.14. týden Využití a zvládání základních manažerských dovedností při personální práci.

Získané způsobilosti

Studenti jsou po absolvování předmětu schopni orientovat se v oblasti psychologie osobnosti. Jsou seznámeni se základními manažerskými dovednostmi a chápou náplň personální práce. Znalosti získané v tomto předmětu mohou studentům usnadnit život v různých sociálních skupinách, nástup do zaměstnání i jeho pracovní život.

Literatura

Koubek J. Řízení lidských zdrojů, Grada Publishing 2005. Armstrong M. Řízení lidských zdrojů, Grada Publishing 2007. Williams S., Adam-Smith D. Contemporary employment relations. A Critical introduction, Oxford university press 2006. Vodák J., Kucharčíková A. Efektivní vzdělávání zaměstnanců, Grada Publishing 2011. Nayar V. Employees First, Customer Second, Harvard Business Press 2010. Ulrich D. Mistrovské řízení lidských zdrojů, Grada Publishing 2009. Šikýř M. Personalistika pro manažery a personalisty, Grada Publishing 2012. Kocianová R. Personální činnosti a metody personální práce, Grada Publishing 2010. Bednář V. a kol. Sociální vztahy v organizaci a jejich management, Grada Publishing 2013.

Požadavky

Zkouška z předmětu je ústní.

Garant

Ing. Marie Bednaříková, CSc.

Vyučující

Ing. Marie Bednaříková, CSc.