Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pokročilé metody statistické analýzy (KEMCH / C573)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEMCH / C573 - Pokročilé metody statistické analýzy, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Etapy empirického výzkumu. Příprava a zpracování výzkumných dat. Statistické softwary.Příprava dat. Transformace proměnných. Kategorizace, filtrace a vážení dat.Základní popis statistického souboru. Tabulky a grafy četností. Míry polohy a variability.Explorační analýza jednorozměrného souboru. Statistická indukce, bodové a intervalové odhady.Explorační analýza strukturovaného souboru. EDA.Testování statistických hypotéz. Parametrické a neparametrické testy.Analýza rozptylu.Korelační a regresní analýza.Analýza časových řad.Analýza kategoriálních dat. Testy shody četností. Závislosti kategoriálních proměnných.Vícenásobná lineární regrese. Logistická regrese.Faktorová analýza. Shluková analýza.Vícerozměrné škálování. Korespondenční analýza.Klasifikace a volba statistické metody. Vyhodnocení a reportování výsledků.

Získané způsobilosti

Posluchač je po absolvování předmětu schopen správně se orientovat v základních statistických charakteristikách a používat základní i pokročilé statistické metody zpracování dat s využitím softwaru IBM SPSS Statistics. Je kompetentní navrhovat a provádět odpovídající způsoby získávání dat, jejich zpracování, analýzu, interpretaci a prezentaci výsledků.

Literatura

, V., Machač, O., Paták, M. Aplikovaná statistika, 1.vyd. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2013. Hendl, J. Přehled statistických metod. 4.vyd. Praha: Portál, 2012. Řezanková, H. Analýza dat z dotazníkových šetření. 2.vyd. Praha: Professional Publishing, 2010. Carver, R. H., Nash, J. G. Doing data analysis with SPSS. 1.vyd. Pacific Grove Brooks/Cole, 2012. Meloun, M., Militký, J. Interaktivní statistická analýza dat. 3.vyd. Praha: Karolinum, 2012. Hindls, R., Hronová, S., Seger, J., Fischer, J. Statistika pro ekonomy. 8.vyd. Praha: Professional Publishing, 2007.

Požadavky

Zkouška z předmětu je písemná. Během zkoušky je prověřována míra osvojených znalostí, koncepcí a aplikačních dovedností. Výsledná známka zohledňuje také výsledky samostatné práce vypracované studentem během semestru.

Garant

Ing. Michal Paták, Ph.D.

Vyučující

Ing. Michal Paták, Ph.D.