Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekonomika a management (KEMCH / C643)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEMCH / C643 - Ekonomika a management, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základy tržní ekonomiky.Podnik a podnikání.Životní cyklus podniku.Majetková a kapitálová struktura podniku.Výsledek hospodaření podniku.Financování podniku.Investiční rozhodování a hodnocení investic v podniku.Kalkulace - nástroj řízení po linii výkonů.Výnosové a nákladové funkce.Management podniku - podstata, cíle, vývoj a současné trendy v managementu.Manažerské funkce.Marketingový management - podstata marketingu, strategická marketingová analýza.Personální management.

Získané způsobilosti

Posluchač má po absolvování předmětu základní představu o hospodaření podniku. Je schopen orientace v dané problematice a propočtech potřebných pro běžné řízení podniku včetně jeho dalšího rozvoje a financování. Má kompetence pro využívání běžných nástrojů řízení po linii procesů a výkonů. Posluchač je schopen definovat misi a vizi podniku, rámcově zhodnotit tržní prostředí a pozici podniku v něm a sestavit plány pro jednotlivé podnikové funkce, řídit jejich implementaci kontrolovat výstupy v duchu procesního managementu podniku.

Literatura

Kolektiv autorů. Ekonomika a management. Učební text k předmětům C643 a C507 Ekonomika a management a MANA Management (dostupné on line - STAG). Tetřevová, L. a kol. Podniková ekonomika a management I. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2011. Lošťáková, H. a kol. Podniková ekonomika a management II. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2013. Veber, J. a kol. Management: Základy - moderní manažerské přístupy - výkonnost a prosperita. Praha: Management Press, 2011. Synek, M.; Kislingerová, E. a kol. Podniková ekonomika. Praha: C. H. Beck, 2010.

Požadavky

Zkouška je písemná, příp. ústní. Je prověřována míra osvojených znalostí, koncepcí a aplikačních dovedností.

Garant

doc. Ing. Liběna Tetřevová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jana Košťálovádoc. Ing. Liběna Tetřevová, Ph.D.Ing. Jan Vávra, Ph.D.