Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Podniková ekonomika a management II (KEMCH / C724K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEMCH / C724K - Podniková ekonomika a management II, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Management podniku - podstata, cíle, vývoj a současné trendy v managementu.Struktura managementu.Management změn, procesní přístup k strategickému managementu podniku.Marketingový management - podstata marketingu, strategická marketingová analýza.Marketingový management - rozhodování o marketingové strategii a taktice pro cílové trhy.Management jakosti, environmentu a bezpečnosti v podniku. Management inovací v podniku.Tvorba produkčního systému podniku. Základy ekonomické optimalizace chemických výrob.Takticko-operativní management prodeje, výroby a nákupu jako integrovaný logistický systém.Management energetiky a údržby.Personální management.Řízení implementace.Kontrola a controlling.Organizace podniku.

Získané způsobilosti

Posluchač po absolvování předmětu je schopen definovat misi a vizi podniku, rámcově zhodnotit tržní prostředí a pozici podniku v něm a sestavit plány pro jednotlivé podnikové funkce, řídit jejich implementaci kontrolovat výstupy v duchu procesního managementu podniku.

Literatura

nullnullnullVEBER J. a kol. Management: Základy, prosperita, globalizace. Management Press, Praha, 2000. TRUNEČEK J. Znalostní podnik ve společnosti znalostí. Professional Publishing, Praha 2003.

Požadavky

Zkouška je ústní. Je prověřována míra osvojených znalostí, koncepcí a aplikačních dovedností. Během semestru jsou znalosti prověřovány dvěma písemnými pracemi, jejichž výsledky jsou započítávány do celkové klasifikace.

Garant

prof. Ing. Hana Lošťáková, CSc.

Vyučující

Ing. Michal Paták, Ph.D.Ing. Jan Vávra, Ph.D.