Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy logistiky (KEMCH / C812)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEMCH / C812 - Základy logistiky, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pojetí logistiky, - okolnosti vzniku a vývoje logistiky v podniku, supply chain management.Integrovaný logistický systém - cíle, strategie, činnosti, nákladová a hodnotová stránka.Služby zákazníkům - obsah, měření, audit služeb, poskytovatelé logistických služeb.Logistický informační systém jako součást informačního systému podniku - jeho subsystémy.Systémová identifikace logistického procesu - subsystém distribuce, distribuční řetězce.Subsystém podpory výroby - systémy řízení výroby, vazba na úroveň služeb.Výrobní strategie - MRP II, JIT, KANBAN, OPT, LOC.Subsystém nákupu - typy nákupních situací, operativní nákup, hodnocení dodavatelů.Průřezové logistické činnosti - systémy řízení zásob.Balení -obaly, palety, kontejnery.Skladování, technologie, řízení zásob ve skladech.Přepravní systémy, manipulační technika,výběr a optimalizace dopravy.Logistické technologie.Diagnostika podniku z pohledu logistiky, postup zpracování logistické koncepce a její převod do praxe.Organizační podpora logistického řízení podniku.V seminářích se využívá případových studií špičkových firem a je realizována exkurze v podniku chemického průmyslu.

Získané způsobilosti

Posluchač po absolvování předmětu je schopen chápat a uplatňovat logistický přístup v managementu podniku s důrazem na vzájemnou úzkou souvislost mezi jednotlivými procesy a komplexnost řešení.

Literatura

Christopher M. Logistika v marketingu. 2000, Managenent Press. Lambert D. M. a kol. Logistika, 2000, Computer press. nullCHRISTOPHER M. Logistics and Supply Chain Management. Prentice Hall, Great Britain, 2005. KAMPF R., CEMPÍREK, V. Logistika. Institut Jana Pernera, Pardubice, 2005. Pernica P. Logistika pro 21.století, 2004, RADIX, s.r.o. Gros I. Logistika, 1996, Vydavatelství VŠCHT Praha. CEMPÍREK, V., KAMPF R. Nebezpečné zboží v logistických systémech. Institut Jana Pernera, Pardubice, 2004.

Požadavky

Zkouška z předmětu je písemná. Výsledná známka zohledňuje také výsledky samostatných prací vypracovaných studentem během semestru.

Garant

Ing. Vladimíra Vlčková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Vladimíra Vlčková, Ph.D.